SEA werkconferentie 2024

Op 11 en 12 april 2024 zal de tweede SEA werkconferentie georganiseerd worden. Deze editie zal plaatsvinden op Curaçao, en wordt gehost door de Universiteit van Curaçao Dr. Moises Da Costa Gomez.

Voor de werkconferentie zullen onderwijsinstellingen uit het gehele Koninkrijk aanwezig zijn. De onderwijsinstellingen zijn VO-scholen, MBO/SBO scholen. Ook enkele vertegenwoordigers van HBO en WO onderwijsinstellingen uit Europees Nederland zullen aanwezig zijn.

Daarnaast worden ook een aantal studenten uit het Koninkrijk uitgenodigd, om hun (ei)land te vertegenwoordigen op de werkconferentie. De studenten zullen onderdeel van het programma zijn, en zullen ook actief deelnemen.

Het thema dat tijdens deze editie centraal staat is: Een betere aansluiting van Voortgezet onderwijs en MBO/SBO scholen op de SEA activiteiten en doorstroom naar het vervolg onderwijs. Daarbij zijn sub-thema’s zoals studiekeuze, de versterking van de rol van de decanen, en voorbereiding op het vervolgonderwijs aanbod komen.

Dit (sub)thema’s zullen met de aanwezige gasten besproken worden door middel van panelgesprekken, werksessies, en presentaties. De uitkomsten van de werkconferentie zullen ingezet worden ter verbetering van het studiesucces van de Caribische studenten.

Voor vragen over de werkconferentie, kunt u zich richten tot:

werkconferentieSEA@Rijksdienstcn.com