Subsidieregeling Koninkrijksbeurs gestart op 1 maart

Sinds 1 maart 2024 is het voor studenten op MBO/SBO niveau 3 en 4, HBO en WO binnen het koninkrijk mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Koninkrijksbeurs. Deze beurs maakt studie-uitwisselingen en stages binnen het koninkrijk makkelijker voor studenten. Ook is het doel om studiesucces van studenten te vergroten omdat ze met de beurs op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met studeren in het buitenland. 

De subsidieregeling komt vanuit de Strategic Education Alliance (SEA) en zal voor de schooljaren 2024-2025 en 2025-2026 van toepassing zijn. Jaarlijks is er ruimte om ongeveer 120 studenten te faciliteren. 

Aanvragen voor de Koninkrijksbeurs lopen via Rijksdienst Caribisch Nederland. Studenten die voor komend schooljaar een aanvraag willen indienen kunnen dit vanaf 1 maart doen via Koninkrijksbeurs@rijksdienstcn.com

Meer informatie over de aanvraagprocedure vindt u op:

www.rijksdienstcn.com/onderwijs-cultuur-wetenschap/koninkrijksbeurs.

Meer informatie over de inhoud van de regeling:

https://zoek.officielebekendmakingen.

Persbericht Rijksdienst Caribisch Nederland 6 maart 2024